Cilt Bakım Rutini: Sıralama ve Önemli İpuçları

Cilt Bakım Rutini: Sıralama ve Önemli İpuçları

Cilt Bakım Rutini: Sıralama ve Önemli İpuçları

 

Hepimiz cildimize en uygun içeriklere sahip ürünlerin peşinden koşuyoruz. İhtiyaçlarımıza göre araştırıyor, alışverişimizi yapıyoruz. Hatta alışveriş yaptığımız ürünlerin çoğu, fark etmeden cilt bakım rutini adımlarının sadece bir tanesini karşılayabiliyor. Peki hangi ürünleri, hangi sıralamada kullanacağımızı biliyor muyuz?

 

ISNTREE Türkiye olarak Instagram hesabımıza kullanıcılarımızdan gelen DM’lerin çoğu özellikle bu konuyla ilgili: Cilt Bakım Rutini Adımları. Gelin hep beraber bu adımlara göz atalım. Her cildin, ihtiyaçlarına göre kendi bakım adımları vardır. Fakat genel olarak bir bakım rutini sıralaması yapacak olursak, aşağıdaki adımları atmamız gerekir:

 

 

 

1. Yüz Temizleyici Jel, Köpük, Toz veya Yağ ile Cildinizi Temizleyin

 

Bu adım ile cildiniz arınarak bir önceki günün stresi, makyaj kalıntıları ve ölü cilt hücreleri giderilir. Su, tek başına temizleme görevini üstlenemez. Mutlaka gözeneklerin temizliğini üstlenebilecek temizleyicilere başvurmak gerekir. Herhangi bir yüz temizleyici seçerken; cildinizi kurutmayan, daima nemlendiren ve yağ salınımını dengeleyen ürünleri kullanmaya dikkat edin.

 

 

2. Tonikleme Aşaması ile Cildinizi Bakıma Hazırlayın

 

Tonikleme aşaması, cilt bakım rutininin olmazsa olmazıdır. Cildin temizlendikten sonra ihtiyacı olan nemi ve enerjiyi sağlar. Cildin pH değerini dengeleyerek sağlıklı ve dinamik bir cilt tabakası oluşturur. Tonikleme, pamuk veya ele alınan yeterli miktardaki tonik ile yüze uygulanmalıdır. Ayrıca tonik kullanımı öncesi, cilt iyice durulanmalı; temizleyici ürünün kalıntıları giderilmelidir. Aksi takdirde, ciltte köpürme etkisine rastlayabilirsiniz. Neme ihtiyacı olan ciltler, tonikleme aşamasını cildi neme doyana kadar tekrarlayabilir.

 

 

 

3. Serum ile Cildinizi Besleyin

 

Cildinizin yeterince nemli ve temiz olduğundan emin olduktan sonra bakım rutininiz serumlama aşaması ile devam etmelidir. Ağır nemlendirici kremlerden önce, cildinizin ihtiyacına göre seçtiğiniz serumlar ile cildinizi besleyerek nemlendirebilir, canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Serumlar içerik özellikleri bakımından birkaç ihtiyacı birlikte karşılayan ürünlerdir. Ancak serum seçimi yaparken, cildinizin temel ihtiyacını belirleyip ona göre hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Birden fazla cilt problemini tek bir serum ile çözmek mümkün değildir. Bu nedenle serum ile birlikte; öncesi veya sonrasına ekleyeceğiniz bakım ürünlerinin birlikte kullanılabilir olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Çünkü bazı içerikler ve bileşenler, birbirleri ile etkileşime geçip farklı etkiler gösterebilir.

 

 

 

4. Nemlendirici Krem ile Cildinizi Derinlemesine Nemlendirin

 

Nemlendirici kremler, cildi derinlemesine nemlendirmekle kalmaz; çeşitli özellikleriyle cildi besler, yatıştırır, korur ve yumuşak bir hisse kavuşmanızı sağlar. Bu kremler de cilt tipi ve ihtiyaçlarına göre çeşit sağlamaktadır ve kullanılan her nemlendirici krem, her cilde uygun olmayabilir. Dolayısıyla nemlendirici kreminizi seçerken, cildinizin ihtiyaçlarını ve ürün içeriklerinin cildinize etkisini göz önünde bulundurmanızı öneririz.

 

 

5. Güneş Koruyucu Kullanımı ile Cildinizi Güvende Tutun

 

Cilt bakım rutininin son aşaması her zaman güneş bakım kremi ile bitirilmelidir. Çünkü bakım rutininizde kullandığınız tüm ürünlerin sağladığı faydalar, güneş koruması olmadan kendini gösteremez. Yılın her günü, güneş kremi kullanmak gerekir. Bunun nedeni güneşin sadece gökyüzü açıkken değil, hava ister bulutlu ister yağmurlu olsun, yaydığı UV ışınlarıyla cildi yıl boyunca sürekli ve sessizce etkisi altına almasıdır. Cildinizi bu saldırıya karşı korumasız bırakmak, kaçınmak istediğiniz tüm yaşlanma belirtilerine neden olur. Dolayısıyla bu adım, bakım rutininizin atlanmaması gereken en önemli aşamalarından birini oluşturur.

 

Sıraladığımız bu genel cilt bakım rutini adımlarını takip ederek siz de sağlıklı, dinamik ve canlı bir cilde kavuşabilirsiniz! Her bir adımın üzerine tıklayarak, ISNTREE'nin sizlere sunduğu ürünlere göz atabilirsiniz :)

Etiketler: #ciltbakimi #ciltbakimirutiniadimlari #isntree #temizleyici #tonik #serum #nemlendirici #krem #guneskoruyucu
Şubat 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR