Anti-Aging İyi Bir Güneş Koruması ile Başlar

Anti-Aging İyi Bir Güneş Koruması ile Başlar

Anti-Aging İyi Bir Güneş Korumasıyla Başlar

Cildinizin yaşlanma karşıtı bir bakım rutinine ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, bu rutininin en önemli adımı güneş korumasına dikkat etmeniz gerekir. SPF 30 veya daha yüksek derecelendirmede, geniş spektrumlu bir güneş koruyucu bakım rutininize mutlaka dahil edilmelidir. Yaşlanma karşıtı bu bakım rutininizde; kullandığınız ürünler birinci sınıf kırışıklık, koyu leke, sarkma önleyici özellikte olsa ve cildin güneşe maruz kalması mümkün olmasa bile her gün güneş koruyucu kullanmanız gerekir.

Etkili bir güneş kremi; güçlü bir dizi antioksidan, cilt onarıcı bileşenler ve cilt tipinize uygun nemlendirici bileşenler içerir. Bu şekilde, cildinizi besleyerek güneşten de korunmasını sağlar. ISNTREE olarak cilt bakımında güneş kreminin kullanımını çok ciddiye alıyoruz ve cilt tipinize en uygun olanı seçebilmeniz adına ekstra faydalı bileşenlerle yüklü birçok seçeneği formüle ediyoruz!

Peki Güneş Kremi Neden Bu Kadar Önemli?

Yaşlanma karşıtı cilt bakımı rutinleri; temizleyiciler, tonikler, eksfoliyantlar, serumlar, göz kremleri ve nemlendiriciler olmak üzere çeşitli adımlar içerir. Bu bakım ürünlerinin hepsi, daha genç ve sağlıklı görünen bir cilt için hayati önem taşır. Ancak bu ürünlerin hiçbiri bakım rutininde yer alan güneş koruma adımının yerine geçemez. Çünkü ürünlerin sağladığı faydalar, güneş koruması olmadan kendini gösteremez.

Yılın her günü, güneş kremi kullanmak gerekir. Bunun nedeni güneşin sadece gökyüzü açıkken değil, hava ister bulutlu ister yağmurlu olsun, yaydığı UV ışınlarıyla cildi yıl boyunca sürekli ve sessizce etkisi altına almasıdır. Cildinizi bu saldırıya karşı korumasız bırakmak, kaçınmak istediğiniz tüm yaşlanma belirtilerine neden olur. Ayrıca meydana gelen hasarı da hissettirmeden yapar!

Peki ya şimdiye kadar farkında olmadan güneşe maruz kalmış, kırışıklıklara ve koyu lekelere sahip ciltler ne yapmalı?

Cildinizi korumaya başlamak için asla geç kalmazsınız. Araştırmalara göre geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanılmaya başlandığı an; cilt üzerinde güneşin sebep olduğu görünür yaşlanma belirtilerinde gözle görülür bir azalma tespit ediliyor.

Dolayısıyla yaşımız kaç olursa olsun, günlük güneş kremi kullanımına önem göstermeliyiz. Böylelikle mükemmel bir yaşlanma karşıtı bakım rutininin temelini oluşturabiliriz.

Güneş Koruyucu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Günlük cilt bakımı rutininize güneş kremi eklemeye hazırsınız ve sevdiğiniz, uygulamayı dört gözle bekleyeceğiniz bir krem bulmak istiyorsunuz. Cildiniz için en iyi güneş koruyucusunu nasıl seçmeniz ve ne zaman uygulamanız gerektiği ile ilgili bazı ipuçları hazırladık:

  1. Seçtiğiniz güneş koruyucu, geniş spektrumlu etiketlenmelidir. Yani cildi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korumalıdır. UVA ışınları zaman fark etmeksizin mevcuttur ve güneş yanığına neden olan UVB ışınlarının aksine, UVA'nın cilde zarar verdiğini hissetmezsiniz. Nasıl olsa kapalı mekânda vakit geçiyorum, güneş kremine ihtiyacım yok demeyin: UVA ışınları pencerelere nüfuz eder. Evinizde, arabanızda veya ofisinizde olsanız bile cildinize zarar verebilir. Güneş hasarı, dışarısı bulutlu olsa bile cildinizin gün ışığını gördüğü ilk dakikada başlar.

  1. Yalnızca SPF 30 veya üstü derecelendirmeli güneş kremi satın alın. Bu, dünya çapındaki çoğu dermatolog ve tıp kurulu tarafından önerilen minimum derecelendirmedir.

  1. Gün ışığına maruz kalacaksanız; yüz, boyun ve göğüs bölgelerine bol miktarda güneş kremi sürün. Görebileceğiniz bir katman yayın ve ardından cilde masaj yapın. Makyaj yapmadan önce emilmesi için birkaç dakika bekleyin.

  1. Cilt tipinize göre güneş koruyucu içeren bir yüz nemlendiricisi seçin: Kuru bir cildiniz varsa krem ​​dokulu, yağlı bir cildiniz varsa jel veya sıvı dokulu, karma bir cildiniz varsa jel veya losyon dokulu güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.

  1. Antioksidanlar, güneş kreminin mükemmel ortağıdır: Cildi çevresel tahrişten daha fazla korumak için güneş koruyucu maddeler ile birlikte çalışırlar. Güneş kremlerinde aranacak bir numaralı antioksidanlar arasında çeşitli C ve E vitaminleri, yeşil çay, soya, üzüm ve nar bulunur.

  1. Güneş kremi her zaman sabah rutininiz esnasındaki son adımınız olmalıdır. Diğer cilt bakım ürünlerini güneş kremi üzerine uygulamak, ürünlerin etkisini azaltacaktır. Bu nedenle sıralama önemlidir.

Mümkün olan en iyi korumayı sağladıkları için güneş kremlerinin büyük hayranlarıyız! Siz de kendi cilt tipinize göre güneş koruyucularımızı inceleyebilir, güneş bakımının faydalarını cildinizde hissedebilirsiniz ?

Etiketler: #antiaging #yaşlanmakarşıtı #güneşbakımı #güneş #isntree #isntreeturkiye
Şubat 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR